PvdA-jongeren in actie voor ‘een socialer en eerlijker Arnhem’

ma 6 dec 2021, 11:56 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen (JS), de jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA, strijdt voor een eerlijker en socialer Arnhem. Voorzitter Moïsha de Vries, woonachtig in de gemeente Arnhem plaatste op 5 december samen met de jonge kandidaat raadsleden van de PvdA de zogeheten ‘Sinterklaaseisen’ voor het gemeentehuis. De Sinterklaaseisen bevatten zes eisen die zij met oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werkelijkheid willen zien worden. “Daarmee wordt Arnhem opener, duurzamer en bovenal socialer”, aldus De Vries.

De Vries vindt dat het tijd is voor een goede aanpak omdat niet iedereen in Arnhem dezelfde kansen krijgt. Zo stelt zij: “Bijvoorbeeld starters hebben geen eerlijke kans op de woningmarkt en daar moeten wij iets aan doen. We kunnen niet langer langs de zijlijn staan en toe kijken hoe de woning’markt’ in elkaar stort.”

“Onze mooie gemeente moet er zijn voor iedereen. Dat betekent dat wij ervoor willen zorgen dat inwoners voldoende worden ondersteund als dat nodig is. Daarnaast moet niet alleen de leefbaarheid op de korte termijn centraal staan. Ook de lange termijn moet worden meegenomen. In veel gemeentes spelen grote problemen. De klimaatcrisis en de wooncrisis zijn daar voorbeelden van. Het is tijd voor verandering. De politiek moet altijd de gezondheid van de mens bovenaan zetten, want aan de gezondheid van de mens hangt geen prijskaartje.”

Giovanni Visser, lijsttrekker voor de PvdA in Arnhem, wil zich hard maken voor de eisen die de JS stelt: “De afgelopen jaren heeft de PvdA zich al ingezet voor meer en betere woningen. Juist voor starters en studenten zien we dat er nog veel moet gebeuren in Arnhem. Zo willen wij meer sociale studentenhuisvesting naar Arnhem halen.”