Matinee afscheidscollege psychiater Bram Bakker in Posttheater

di 7 dec 2021, 11:13 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Een psychiater verlaat zijn vak. Zondagmiddag 12 december geeft Bram Bakker een uniek afscheidscollege in het Posttheater Arnhem. 

‘De cowboy in de psychiatrie’ (de Volkskrant) wil geen psychiater meer zijn. In het laatste jaar als psychiater ontstond bij Bram Bakker ook de behoefte zich persoonlijker over de belangrijke thema’s in zijn werk te uiten. Gevoelsarm, de titel van het college en zijn nieuwste boek, is een terugblik op meer dan twintig veelbewogen jaren in de psychiatrie. Niet boos of gefrustreerd, maar met mildheid, compassie en veel rustiger dan hij ooit was. Het afscheidscollege is ook thuis via een livestream te bekijken.

Bram Bakker (Zwolle, 1963) werd opgeleid tot psychiater in de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam. Bram promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit op de behandeling van paniekaanvallen. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. In 2003 debuteerde hij als publicist met Te gek om los te lopen. Sindsdien volgden vele boeken, waaronder de bestsellers Verademing en Runningtherapie. Bram is daarnaast actief in de theaters, geeft boeken en podcasts uit en is de initiatiefnemer achter de Balanskliniek.

Zondag 12 december, aanvang 14.30 uur. Entree 15,00 euro, livestream 15,00 euro. 

www.posttheater.nl