Nieuwe zaalvoetbalstichting ziet kansen om door te groeien in regio Arnhem/Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - In 2020 is de nieuwe zaalvoetbalstichting ANZVB (Arnhem Nijmeegse Zaalvoetbal Bond) opgericht. “We willen een waardige speler worden in zaalvoetballend Arnhem/Nijmegen en omstreken.”

De ANZVB wil voor competitie-, vrienden- en bedrijventeams (zowel voor mannen als voor vrouwenteams) een competitie op poten zetten. “Op dit moment telt de ANZVB competitie 24 teams die in drie poules op hun eigen niveau strijden wie de beste is in hun poule. De beste teams spelen in de eerste klasse en de recreatieve teams spelen hun wedstrijden in de derde klasse.” 

De wedstrijden worden (indien de coronamaatregelen dat weer toelaten) gespeeld op de woensdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur in een aantal geselecteerde sporthallen in de regio. Verder beschikt de ANZVB over een groep scheidsrechters die alle wedstrijden in goede banen leidt. 

“Wij krijgen regelmatig de vraag ‘hebben jullie nog ruimte voor nieuwe teams?’ In een lopend seizoen is dat soms goed puzzelen maar we proberen altijd voor ieder team een plekje te creëren zodat ze meteen kunnen instromen en deel kunnen nemen aan onze competitie. Nu we richting het tweede deel van de competitie gaan, gaan we langzaam voorbereidingen treffen voor het nieuwe seizoen. We willen drie mannenpoules creëren én een vrouwenpoule met acht damesteams. Het voornaamste voordeel van de ANZVB competitie is dat het een betaalbare zaalvoetbalcompetitie is die in de regio wordt gespeeld, dus veel reistijd is er niet. Voor een betaalbaar bedrag krijgen de teams in het nieuwe seizoen een bekercompetitie en een reguliere competitie.”

Teams die interesse hebben kunnen informatie opvragen via telefoon en Whatsapp via 06-22900458 of via secretariaat@anzvb.nl.

www.anzvb.nl