De bewoners van de Bolderbuurt openen hun woning.
De bewoners van de Bolderbuurt openen hun woning.

Oplevering huurwoningen Bolderbuurt

Algemeen

ARNHEM - Na een bouwtijd van vijf maanden ontvingen onlangs de laatste huurders van de Bolderbuurt de sleutel van hun nieuwe woning. De Bolderbuurt is het nieuwste buurtje in Schuytgraaf Arnhem en omvat 28 woningen voor de sociale huur. Portaal en Trebbe geven met de Bolderbuurt invulling aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen. 

De woningen zijn gebouwd in Schuytgraaf in ‘De Noordhof’ op veld 24, De Bolderbuurt. De Bolderbuurt heeft een woonsfeer gekregen die past bij de groene locatie van het veld. De woningen zijn gebouwd door Trebbe, naar een ontwerp van Beltman Architecten. De woningen doen denken aan het leven in Scandinavië, waar natuur en rust samenkomen. 

“De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Dit betekent veel wooncomfort en tegelijkertijd een betaalbare energielast voor de huurder”, aldus Joost Wools, regiomanager bij Portaal. “Juist in deze tijd, waarin de hoge energielasten het gespreksonderwerp van de dag is en mensen lang wachten op een woning, is het belangrijk om goed geïsoleerde woningen bij te bouwen. Alle sleutels zijn inmiddels uitgereikt en het is een feest om alle blije reacties van de nieuwe bewoners te horen.”

Samenwerking loont

Snel, efficiënt en vanuit ketensamenwerking; dat zijn de kenmerken voor de ontwikkeling en de bouw van de Bolderbuurt. In een tijdsbestek van slechts vier maanden kwam het plan inclusief ontwerp tot stand en waren de benodigde vergunningen binnen. Aansluitend werd gestart met de bouw van de 28 woningen. Deze periode nam slechts vijf maanden in beslag. “De Bolderbuurt laat zien dat vooraf investeren in elkaar zich altijd weer uitbetaalt. Vanuit de ketensamenwerking konden we samen insteken op ons woningbouwconcept”, vertelt Marinus den Harder, directeur bij Trebbe. “Dit én doordat Portaal snel schakelde heeft geresulteerd in een geweldig snel proces met als uitkomst 28 prachtige, betaalbare woningen. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier heel fijn wonen.”