Vervoersorganisatie Avan kampt met personeelstekort

do 18 nov 2021, 13:19 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - “Door het grote personeelstekort en het hoge ziekteverzuim is het steeds lastiger om voldoende chauffeurs beschikbaar te hebben om alle ritten te kunnen blijven rijden”, meldt Avan, Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen. Avan verzorgt vervoer in het kader van de Wmo, OV en routevervoer.

“Om het vervoer toch zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we reizigers om doordeweeks indien mogelijk pas na 10.00 uur gebruik te maken van Avan. Ritten in het kader van ziekenhuisafspraken, uitvaarten en bruiloften worden met voorrang uitgevoerd. Boek ritten zover mogelijk van tevoren en wilt u een geboekte rit annuleren, doe dit ook zo snel mogelijk. Boek ritten online want ook bij het callcenter is een hoog ziekteverzuim, waardoor reizigers voor telefonische boekingen langer in de wacht staan. Op www.avan-vervoer.nl/boek-uw-rit staat een filmpje met uitleg over het online boekingsportaal. Mocht het niet mogelijk zijn een rit te boeken op het gewenste tijdstip, dan wordt in overleg met de reiziger naar een alternatief tijdstip gezocht. Wij vragen ieders begrip voor eventuele vertragingen of langere reistijden.”

De regels die de afgelopen periode in de taxi golden, blijven van toepassing. Zo is het voor alle reizigers verplicht om in de taxi een chirurgisch mondkapje te dragen en zoveel mogelijk afstand te bewaren. “Conform de RIVM richtlijnen mogen meerdere reizigers tegelijkertijd in een taxi vervoerd worden.  Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis en kunnen niet met Avan reizen. Avan reist dan ook niet naar testlocaties, behalve naar Testen voor toegang.”

Routevervoer

Ook in het Leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer en dagbestedingsvervoer is er een personeelstekort. Hierdoor kan het vaker voorkomen dat er wisselende chauffeurs rijden. “Om het routevervoer zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat op vaste tijden wordt gereden. We hanteren daarom de standaard roosters van scholen en instellingen. Indien een reiziger individueel vervoerd moet worden, kan het zijn dat dit in overleg op een ander tijdstip gebeurt dan gewenst, in verband met de beperkte beschikbaarheid van chauffeurs.”

www.avan-vervoer.nl/nieuws