Voormalig kinderdirecteur Liv van der Aar in actie.
Voormalig kinderdirecteur Liv van der Aar in actie. Foto: Eva Broekema

Museum Arnhem zoekt nieuwe kinderdirecteur

zo 21 nov 2021, 17:00 Algemeen

ARNHEM - Kinderen weten zelf het beste wat ze graag doen en wat een fijne plek is. Daarom heeft Museum Arnhem sinds vijf jaar een kinderdirecteur. Voor de heropening van het museum in het voorjaar van 2022, is het museum op zoek naar een nieuwe kinderdirecteur. Alle Arnhemse basisschoolleerlingen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor de functie. 

De kinderdirecteur denkt mee over nieuwe programma’s en activiteiten, geeft advies en test het aanbod voor kinderen samen met klasgenoten, familie en vrienden. Daarnaast wordt de kinderdirecteur uitgenodigd voor officiële openingen en geeft af en toe interviews aan lokale kranten. 

Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich tot en met 28 november aanmelden door een filmpje in te sturen naar het museum. Meer informatie over de vacature is te vinden op de website van het museum: museumarnhem.nl/nl/nieuws/nieuwe-kinderdirecteur-gezocht

De nieuwe kinderdirecteur treedt in de voetsporen van Doutsen Wierda (2019-2021), Liv van der Aar (2017-2018)  en Tuvana Özcelebi (2016), de vorige kinderdirecteuren van Museum Arnhem. Doutsen Wierda over haar periode als kinderdirecteur: “Ik hielp het museum met dingen leuker te maken voor kinderen. Zo heb ik al een speurtocht bedacht en was ik vaak bij openingen.”

Tuvana Özcelebi, kinderdirecteur in 2016.