De eerste ontmoeting met Sinterklaas.
De eerste ontmoeting met Sinterklaas. Foto:

Kinderen in AZC Arnhem maken kennis met Sint en Piet

za 20 nov 2021, 12:05 Algemeen

ARNHEM - Het Wolkentheater gaat de komende tijd met voorstelling ‘Verhalen van Sint en Piet”, langs een 20-tal AZC’s door heel Nederland. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee een steuntje in de rug. Donderdag 2 december bezoekt het gezelschap AZC Arnhem Elderhofseweg.

“Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat”, aldus Het Wolkentheater. 

‘Een glimlach is het grootste compliment’

Stichting Wolkentheater werd in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakic, oprichter en directeur: “Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.” 

Afbeelding
Afbeelding