Veel plezier tijdens een creatieve activiteit.
Veel plezier tijdens een creatieve activiteit. Foto:

Het Fort zoekt vrijwilligers

do 18 nov 2021, 11:19 Algemeen

ARNHEM - “Het Fort helpt kinderen uit kwetsbare gezinnen in de wijk het Arnhemse Broek aan een hoopvolle toekomst. Samen geven wij hen een steuntje in de rug.” Het Fort is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.  ”Wil jij je tijd en aandacht investeren in kostbare kinderen? Kom dan helpen op de dinsdag- en/of donderdagmiddag! Één of twee middagen in de week, elke week of om de week. We zijn flink aan het groeien dus nieuwe hulp is zeer welkom!”

“Het belangrijkste dat je als vrijwilliger doet is je onverdeelde aandacht geven aan kinderen uit groep 5, 6 en 7. Je knoopt een gesprekje aan met een kind, helpt met huiswerk of speelt een spelletje met een klein groepje kinderen. Je vervult een belangrijke taak als rolmodel voor hen. Je ondersteunt ook op praktisch gebied zoals fruit klaarmaken en knutselspullen opruimen. We horen ook graag wat jij leuk vindt om te doen: een sportactiviteit voorbereiden en koken met een klein groepje kinderen? Er kan van alles. Het Fort is een organisatie die handelt vanuit een christelijke identiteit. Wij geloven dat God elk mens waardevol vindt. Daarom staan wij open voor elk kind en elke vrijwilliger.”

“Als je het leuk vindt kan je deelnemen aan trainingsdagen. Je wordt ingewerkt door onze kindercoach, je leert door gesprekken maar ook in de praktijk over onze aanpak en methode. Je krijgt begeleiding van onze kindercoach en projectcoördinator. Je wordt onderdeel van het gezellige en gepassioneerde Fortteam. Je krijgt de glimlach van een kind dat geniet van de positieve aandacht die jij het geeft. En de wetenschap dat je een waardevolle investering doet in het leven van een kind. We vergoeden eventuele reiskosten. En natuurlijk ga je gezellig mee met ons jaarlijkse teamuitje.” 

Voor meer informatie neem contact op met Maria Derksen, tel. 06-46344211 of mariaderksen@hetfort.org.

Informatie over andere vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving. Ook in deze tijd al aan de slag? Vink dan ‘Geschikt in Coronatijd’ aan bij de zoekopdracht.