Studenten Tom Thomassen en Willem Mateman hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg. Midden coach Elbert Roordink.
Studenten Tom Thomassen en Willem Mateman hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg. Midden coach Elbert Roordink. Foto: Aeres MBO Velp

Hoveniersteam Aeres Velp plaatst zich voor NK Tuinaanleg

do 18 nov 2021, 16:00 Algemeen

VELP - “Yes, geweldig! We zijn door naar de finale en in de race voor de titel Nederlands kampioen”, aldus coach Elbert Roordink van Aeres MBO Velp. Tom Thomassen en Willem Mateman hebben zich samen met drie andere teams geplaatst in de 3-daagse kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg die onlangs gehouden werd bij IPC Groene Ruimte in Arnhem. 

De acht teams van hoveniers in opleiding legden in 13,5 uur een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

Landelijke finale 

De vier beste teams plaatsen zich voor de finale, in de week van 17 t/m 20 februari 2022 tijdens de grootste Tuinbeurs van Nederland ‘TuinIdee’ in de Brabanthallen in Den Bosch. De acht studenten worden hierop voorbereid door school en met extra trainingsopdrachten door de VHG Branchevereniging die deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes. Het kampioensteam mag, onder voorbehoud, Nederland vertegenwoordigen van 12 t/m 17 oktober 2022 bij de Worldskills in Shanghai.