Feestelijk samenzijn bij onthulling keurmerk.
Feestelijk samenzijn bij onthulling keurmerk.

Keurmerk voor hoogwaardige hospicezorg bij Regina Pacis

Algemeen

ARNHEM - Wethouder Roeland van der Zee van de gemeente Arnhem heeft bij woonzorglocatie Regina Pacis het zogeheten PREZO-keurmerk voor hoogwaardige hospicezorg onthuld. De palliatieve unit De Baroktuin heeft op alle domeinen de hoogst mogelijke waardering ontvangen en mag daarmee de beschermde titel van ’High Care Hospice’ dragen.

Regina Pacis is één van de oudste verpleeghuizen in Nederland en in Arnhem een bekende locatie voor wonen en deskundige zorg. Van der Zee: “Het was een eer om dit keurmerk voor het hospice officieel te mogen onthullen.”

Prezo hospicezorg is specifiek ontwikkeld voor de zorg voor mensen in de laatste drie maanden van hun leven en de (na)zorg voor naasten. Experts op het gebied van palliatieve zorg gaven De Baroktuin een positieve beoordeling op de zeven domeinen; woon- en leefsituatie, spiritueel, sociaal, fysiek, psychisch, de stervensfase en de nazorgfase.

“Bij deze erkenning gaat het niet alleen om procedures in het zorgsysteem. Er is vooral gekeken naar de verhalen van naasten, cliënten en medewerkers, opgebouwd vanuit de zorgrelatie tussen patiënt/naaste en medewerker/vrijwilliger”, vertelt Marieke Klein, Manager Zorg van de palliatieve unit. “De passie voor de zorg aan mensen op hun kwetsbaarste moment in het leven, maakt dat ik trots ben op deze mooie unit. En wát een mooie beloning en erkenning is dit keurmerk voor al onze mensen die dag in dag uit onze cliënten en hun naasten liefdevol verzorgen en ondersteunen.”

https://youtu.be/_BlaYzUE5cw