Expositie ‘Op de huid’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Bij Omstand aan de Van Oldenbarneveldtstraat 92 A in Arnhem is van 23 oktober tot en met 28 november de expositie ‘Op de huid’ te zien. 

Het vertrekpunt voor deze tentoonstelling wordt gevormd door het werk van Jivan van der Ende en Eefje Wijnings; twee kunstenaars met een achtergrond in de mode. Eefje verzet zich tegen iedere vorm van inhoud, betekenis of concept. Ze denkt alleen aan vorm, kleur en textuur. Terwijl Jivan juist het ontstaan van betekenis en de verandering naar inhoud of concept onderzoekt. 

De schilderijen van Robin Speijer en Anya Janssen passen naadloos in deze tentoonstelling. Geplooide lappen van Robin, heel precies geschilderd. Anya Janssen maakt schilderijen waar huid op is te zien. Veel huid. De bijdrage van Eduards Zarins bestaat uit een korte film. Zarins draagt in deze film een kostuum, beweegt zich in een decor en speelt een rol. De film gaat over beweging creëren. Marten Hendriks beschildert luciferdoosjes en post deze op Facebook. Zijn al de werken in deze tentoonstelling op de huid? Heeft video een huid? Is van alle werken in deze tentoonstelling de huid goed? Is automatisch de huid goed, als het werk goed is? Of werkt het ook andersom?