Sem op bezoek bij zijn steunouders Albert en Joyce.
Sem op bezoek bij zijn steunouders Albert en Joyce.

Steunouder Arnhem op nationale TV

Algemeen

ARNHEM - KRO-NCRV besteedt maandag 25 oktober aandacht aan Steunouder Nederland. In het programma Kruispunt op NPO 2 wordt vanaf 22.50 uur ingezoemd op twee gezinnen met steunouders, waaronder een gezin uit Arnhem.

Steunouder Nederland steunt op een laagdrempelige manier gezinnen die wat extra hulp en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken De makers van Kruispunt volgden twee gezinnen met hun steunouders, waaronder één gezin uit Arnhem. Maria Wassink is oprichter van Steunouder. “De motivatie om dit project te starten komt uit mijn jeugd. Ik had een goede moeder, maar zij was al een dagje ouder en stond er alleen voor. Zij had kennissen, tante Teuntje en oom Ab. Tante Teuntje woonde in een straat pal achter ons huis. De gezelligheid bij tante Teuntje, het onvoorwaardelijk mogen zijn en niets hoeven, de aandacht voor mij als kind én het glaasje limonade deden alles. Voor mijn moeder was het een moment rust en gedeelde zorg. Ik gun iedereen een tante Teuntje.” 

Voor de Arnhemse Sem, zoon van Deborah, is dit waarheid geworden. Hij heeft een opa en oma gevonden bij Albert en Joyce. Albert is net gepensioneerd en werkte als jurist voor de overheid. “Ik zocht naar nieuwe zingeving in mijn leven, ik wil graag iets voor de maatschappij betekenen. Het steunouderschap leek mij heel leuk. We kwamen in contact met Deborah die steun zocht voor Sem die autisme heeft. Sem komt nu elke zaterdag een paar uur naar ons. Het is pittig, want het is een druk ventje, maar ik heb dat menneke in mijn hart gesloten en wil hem niet meer kwijt.” 

Nieuwsgierig wat Steunouder is en of het misschien ook iets voor jou zou kunnen zijn? Kijk dan maandag 25 oktober om 22.50 uur naar de uitzending op NPO 2. Of neem contact op met Desireé Bolder van MEE Gelderse Poort: d.bolder@meegeldersepoort.nl.