Focus Filmtheater in teken van Focus Junior

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Traditiegetrouw staat bij Focus Filmtheater in Arnhem de herfstvakantie (23 t/m 31 oktober) in het teken van Focus Junior. Met een Cinekid on Tour programma, kinderfilms in het kader van het Sprookjesfestival, een Green Screen workshop, pauzeactiviteiten en de traditionele Griezelavond.

Elke dag is er wat te zien of te doen, voor kinderen vanaf 4 jaar. Geniet van films als de prachtige animatie De avonturen van Anansi de spin (4+), het aangrijpende portret Mijn ouders zijn gescheiden (8+), de hilarische familiefilm Mijn vader is een saucisse, griezelfilm Coco (6+), of Draken en Deuntjes met vijf muzikale filmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar. Naast het filmprogramma kun je in Focus | Eten + Drinken elke dag tussen 11.30 en 16.00 uur pannenkoeken komen versieren (en opeten). Bekijk het hele programma op https://www.focusarnhem.nl/films/junior

Workshop Spring in de film  

Op donderdag 28 oktober verzorgt Focus samen met het Cinekid Festival twee keer een Green Screen workshop. Bij deze workshop leren kinderen (7+) hoe ze met een Green Screen kunnen werken. In groepjes van twee gaan ze aan de slag, gewapend met Ipads en het groene scherm. De workshop begint met een gezamenlijke uitleg over deze bekende filmtechniek. Hoe werkt een Green Screen en waarvoor kun je het gebruiken? Daarna wordt de techniek getest met een filmfragment en stappen de kinderen als het ware de film in. Ze leren hoe ze moeten vliegen met behulp van een groene kruk, hoe ze dingen kunnen laten zweven en hoe ze zichzelf kunnen laten dupliceren dankzij een Green Screen. Aan het einde van de workshop worden de gemaakte filmpjes gezamenlijk bekeken. 

De Griezelavond

De Griezelavond (6+) is al jaren een mooie traditie in Focus tijdens de herfstvakantie. Dit jaar draait de avond om het muzikale spektakel Coco, over de twaalfjarige Miguel uit Mexico die een eeuwenoud mysterie ontdekt… In de extra lange pauze van de film zijn er in de foyer angstaanjagende activiteiten te doen. Dus trek wat engs aan en oefen alvast je holle lach. Mocht je thuis geen tijd hebben om te schminken, geen probleem, dat kun je in Focus laten doen. 

Tickets en prijzen

Tickets voor de films kosten €5,- (< 60 min) of €7,50 (> 60 min) voor volwassenen en kinderen. Griezelavond: €10,- (incl. limonade en wat lekkers). Green Screen workshop: €7,50 (incl. limonade en wat lekkers) Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets.