Milan en Ilya zitten met hun rolstoel op de beste rij in de Bio Bioscoop.
Milan en Ilya zitten met hun rolstoel op de beste rij in de Bio Bioscoop. Foto:

Cinekid Festival toegankelijk voor kinderen met handicap

za 16 okt 2021, 16:14 Algemeen

ARNHEM - Cinekid is deze herfstvakantie te zien in de bioscoop van het Bio Vakantieoord in Arnhem. Het aangepaste vakantiepark doet van zaterdag 23 t/m donderdag 28 oktober mee aan het kinderfilmfestival. Het Bio Vakantieoord biedt de films aan voor gezelschappen met gehandicapte kinderen, zodat zij ook eens op de beste plekken in de bioscoop kunnen zitten. Acteur en Bio Ambassadeur Leendert de Ridder opent het festival op 23 oktober met een heuse première.

De Bio Bioscoop draait in de herfstvakantie vier bijzondere Cinekid films voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 9+ jaar. Dit zijn: De avonturen van Anansi de spin, Wonderlijke Werelden, Mijn leven is een circus en Kinderen van gescheiden ouders. De films zijn gratis toegankelijk en worden ieder twee keer vertoond. Per voorstelling zijn er 20 plaatsen beschikbaar. Ga voor de programmering en om plaatsen te reserveren naar www.biovakantieoord.nl/cinekid.

Première met Leendert de Ridder

Het Cinekid Festival wordt op 23 oktober om 14.00 uur feestelijk geopend door acteur Leendert de Ridder. Hij is niet alleen ambassadeur van het Bio Vakantieoord, maar zit dit jaar ook in de Cinekid Jury voor de Beste Nederlandse Kinderfilm. Bezoekers kunnen Leendert, ook bekend als Mees Kees, het hemd van het lijf vragen en natuurlijk mogen ze ook met hun idool op de foto! Na de opening draait de film Wonderlijke Werelden. Plaatsen reserveren kan via www.biovakantieoord.nl/cinekid.