DIT IS KUNST, nieuw kunstplatform in Arnhem

do 14 okt 2021, 21:27 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - DIT IS KUNST is een nieuw kunstplatform in Arnhem. Op vrijdag 22 oktober presenteert het platform de eerste editie van de KUNSTKANTINE aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem van 19.00 tot  23.00 uur. Vrij entree.

“Arnhem kent tal van broedplaatsen, ateliers, makers, platforms, kunstenaars en creatieve initiatieven. Het simpele doel van DIT IS KUNST is om de krachten van al deze initiatieven te bundelen. Samen kunnen wij de stad nog veel meer bieden door goed gebruik te maken van elkaar. Onze kunstscene verdient een betere PR-machine en dat zijn wij, wij makers samen. DIT IS KUNST wil de makers, organisaties en het publiek van Arnhem met elkaar verbinden. Want samen maken wij van Arnhem een culturele hotspot!” 

Op vrijdag 22 oktober presenteert DIT IS KUNST de eerste editie van de KUNSTKANTINE. “Wij hopen de culturele initiatieven die Arnhem rijk is met elkaar in contact te brengen. Op een informele manier, onder het genot van een hapje en een drankje, willen wij de gelegenheid creëren waar gesprekken op gang komen, samenwerkingen ontstaan en ideeën groeien.”

Voor de eerste editie van de KUNSTKANTINE neemt gastkunstenaar Navid Nuur je die avond mee in zijn ideeënwereld waarin objecten centraal staan. Hij bevraagd in zijn werk de manier waarop we naar objecten kijken, wat we hierover weten en hoe we de dingen anders kunnen zien. Nuur gaat een gesprek aan met het publiek waarin bepaalde objecten zowel leidend als storend zullen zijn.