Post-coronacoach geeft jongeren weer houvast

di 12 okt 2021, 12:00 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - In Arnhem wordt maandag 18 oktober officieel de eerste post-coronacoach voor jongeren gelanceerd. Sinds de coronacrisis kampt ruim 1 op de 3 jongeren met angst, stress of somberheid. De virtuele coach helpt ze om weer grip te krijgen op hun leven en toekomst.

Het brein achter de virtuele coach is jongerengroeiplatform Hunt your Dream. “We willen jongeren leren leven vanuit hun hart. Zodat ze weer durven dromen over hun toekomst, zonder angst voor hoe het hoort volgens de maatschappij of mensen om hen heen”, aldus oprichter Menco Erenst. 

De post-corona coach wordt maandag 18 oktober gelanceerd tijdens het eerste dromenfestival van Nederland op MBO-school Rijn IJssel in Arnhem. Het is de start van een tour langs scholen in alle Nederlandse provincies waarbij studenten en leerlingen hun droom op een groot canvasdoek schilderen, tekenen en/of met graffiti inkleuren. Het doel is om gedurende het schooljaar de langste Wall of Dreams ter wereld te presenteren die door jongeren zelf is gemaakt. 

Durven dromen

Jongeren werken dagelijks met hun virtuele coach aan thema’s zoals angsten overwinnen, gezond leven, zelfvertrouwen ontwikkelen en zoeken naar een leven dat bij ze past. Via een eenvoudig menu kunnen de jongeren daarnaast kiezen uit gratis blogs, trainingen, boeken, documentaires, podcasts, meditaties en Ted talks. “De hypothese is dat de jongeren met mentale e-healthtechnieken spelenderwijs gelukkiger worden”, aldus Erenst. “De app is zo ontwikkeld dat jongeren in kleine stappen werken aan hun geluk en toekomstdromen.” 

De virtuele post-coronacoach Hunt Your Dream is te downloaden via de app store en vanaf 1 november ook via google play. 


Uit de krant