Yiorgo Moutsiaras.
Yiorgo Moutsiaras. Foto:

Yiorgo Moutsiaras nieuwe dirigent van ATK Brass

ma 11 okt 2021, 09:00 Algemeen

ARNHEM - Yiorgo Moutsiaras (45) wordt de opvolger van Roeland Cleijne als dirigent/muzikaal leider van ATK Brass. ATK Brass is een koperblazersgroep met slagwerk die zich vooral richt op de zogeheten lichte muziek. 

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor de hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden. “Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen”, aldus ATK Brass. 

Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald. Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis. 

De muziekkeuze van ATK Brass is divers en voor alle leeftijden. Op het repertoire staan nummers van Bruno Mars, Coldplay, the Jackson’s en Glenn Miller. Heel recent is een medley van Queen op de lessenaar geplaatst maar ook een echte Hard Rock medley is opgenomen in de lijst. ATK Brass laat zich instrumentaal niet zo makkelijk in een hokje plaatsen en dat komt door de oorsprong want de muzikanten hebben hun basis vanuit het Arnhems Trompetterkorps en dat bestaat al sinds 1973. Met respect voor het verleden draagt de groep hierom de afkorting ATK en vanwege de koperkleur van de meeste instrumenten is gekozen voor de toevoeging ‘Brass’.

www.atkbrass.nl

Uit de krant