Requiem van Brahms in Eusebiuskerk

do 7 okt 2021, 11:25 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Met het beroemde Requiem van Brahms brengt het Wagenings kamerkoor Musica Vocale levende muziek en troost. Beleef het mee in de Eusebiuskerk in Armhen op zondag 17 oktober, 16.00 uur.

Ein deutsches Requiem is geen zware dodenmis maar juist een humaan werk voor de levenden, vol teksten en melodieën van troost en hoop. “Een geweldig kunstwerk dat je hele wezen in vervoering brengt”, schreef Clara Schumann vlak nadat Brahms zijn grootste compositie had afgerond. “Het Requiem is troostmuziek voor allen die geliefden hebben verloren en nadenken over de eindigheid van hun bestaan. Het is een hooglied van de troost en heeft daardoor universele betekenis en is voor een breed publiek toegankelijk.”

Het Deutsches Requiem werd oorspronkelijk geschreven voor koor, solisten en groot symfonieorkest. Om de muziek ook kleinschalig uitvoerbaar te maken schreef Brahms zelf een begeleiding voor 2 piano’s. Musica Vocale voert de muziek deze keer uit met begeleiding van Wijnand van Klaveren voor orgel en pauken. De aria wordt vertolkt door Lenneke Ruiten, een van de meest gevraagde sopranen in Europa.

Kaarten zijn alleen online te reserveren via de website www.musicavocale.nl. Entree: €22,50, studenten en CJP €15,00.

Uit de krant