Werken van Johann Sebastian Bach in De Bakermat

vr 8 okt 2021, 11:21 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Het European Friends Baroque Orchestra, onder leiding van Armin Rothermel, presenteert zondag 17 oktober een programma met werken van Johann Sebastian Bach. Het concert in wijkcentrum De Bakermat (de voormalige Diakonessenkerk) aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem begint om 15.00 uur.

Uitgevoerd worden Brandenburgs Concert 6, Cantate BWV 49 en delen uit de Johannes Passion. Solisten zijn Catherine Galand, sopraan, Willy Sipman, alt en Kerst van der Veen, bas. Toegangskaarten kosten € 10,00 bij voorbestelling via EFB.Orchestra@gmail.com en € 12,50 aan de zaal.

Het European Friends Baroque Orchestra is een orkest met leden uit Nederland, Engeland, België en Duitsland. Hoewel geen van de leden beroepsmatig werkt in de muziek, wordt er op hoog niveau gemusiceerd. De dirigent, afkomstig uit Frankfurt, is wel professioneel. Het orkest speelt in barokstemming. Bijzonder is nog te vermelden dat Willy Sipman en Kerst van der Veen woonachtig zijn in Arnhem.

De Bakermat, de voormalige Diakonessenkerk (Hoogkamp), heeft een grote zaal zodat er in een veilige omgeving geluisterd kan worden. Uiteraard worden alle corona-maatregelen in acht genomen.

Uit de krant