Glasexpositie in Huize Vredenburg

do 7 okt 2021, 10:41 Algemeen Kort nieuws

WESTERVOORT - Glas, heel veel glas in allerlei kleurschakeringen is nu te zien in Huize Vredenburg aan de Klapstraat in Westervoort. Daar exposeert glaskunstenaar Jan Berends zijn glaskunst. 

“Glas heeft vele gezichten. Glas is ieder moment van de dag anders en dat vind ik zo fascinerend. Glas in lood, brandschilderwerk, gefusede kunstwerken en Tiffany. Het schittert allemaal in het licht. De kleuren en vormen, dat is wat ik zo mooi aan glas vind. Het leeft bij de gratie van het licht, hoe helderder het licht hoe mooier de kleur.” 

Glas en kleur hebben Berends altijd al gefascineerd. Vroeger als kind kon hij al uren naar de gebrandschilderde glas in lood ramen in de kerk kijken en dat doet hij nu nog steeds, zij het met een andere kijk hierop als toen. Brandschilderen is een hele mooie discipline het is de kunst om zelfgemaakte verf zodanig aan te brengen en in het glas in te branden middels een oven, zodat het beoogde resultaat bereikt wordt. Deze techniek heeft hij zich middels cursussen en seminars bij diverse kunstenaars eigen gemaakt.

Openingstijden expositie van 6 november tot 28 november,  vrijdag, zaterdag, zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. 

Uit de krant