Afbeelding

Stroomneutrale VDZ

Algemeen

ARNHEM - Voetbalvereniging VDZ uit Arnhem vierde onlangs dat ze de eerste stroom neutrale voetbalvereniging van Gelderland zijn! Sportief Opgewekt, die het gehele traject verzorgde, installeerde maar liefst 200 zonnepanelen op de kantine en kleedkamers. Daarnaast verving de Arnhemse onderneming alle oude binnenverlichting voor led en installeerde ze nieuwe masten met led-veldverlichting op verschillende velden. Gerrie Elfrink, wethouder gemeente Arnhem, overhandigde tijdens de opening aan de voorzitter van VDZ een duurzaamheidsplaquette. Kijk voor meer info op: https://www.sportiefopgewekt.nl/vdz-eerste-stroomneutrale-voetbalvereniging-van-gelderland/

Remco Bijlsma voorzitter VDZ: “VDZ is nu niet alleen de mooiste en de warmste club van Gelderland maar ook de eerste energie neutrale club, en dat is echt iets waard! Het is gelukt om, met het behoud van alle dingen waar VDZ voor staat, iets neer te zetten waardoor de club budget neutraal wordt. Sterker nog: budget positief!”

Gerrie Elfrink, wethouder gemeente Arnhem: “Een aantal jaar geleden zat ik met Lucas Hullegie van Sportief Opgewekt om de tafel om na te denken over het verduurzamen van sportclubs, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor de financiën van een club. En VDZ is daar het grote voorbeeld van. Ik vind het een eer om het duurzaamheidsplaquette te mogen uitreiken.”

Foto: Sportief Opgewekt