Afbeelding
Foto: Jip de Jonge

Hoogte80 Festival heeft zichzelf weer overtroffen

Algemeen

Meer dan 26.000 bezoekers zijn 30, 31 mei en 1 en 2 juni de bult van stadspark Hoogte 80 opgeklommen om een bezoek te brengen aan Hoogte80 Festival 2019. Daarmee heeft het festival een recordaantal bezoekers getrokken.

Het waren weer vier dagen vol theater, dans, muziek, feest uitzicht en vooral... van ontmoeting. Hitte werd getrotseerd om de spannende programmering en de sfeer van Hoogte80 Festival mee te maken. Zet deze data maar alvast in je agenda, want de volgende editie vindt plaats op 21, 22, 23 en 24 mei 2020.

“Zo veel nieuws dit jaar”

Deze editie viel er een hoop nieuws te beleven op Hoogte80 Festival. De vaste bezoeker zal zijn opgevallen dat de aankleding van het festival er dit jaar anders uit zag. De samenwerking met de Arnhemse Studio Met Met zorgde voor een frisse, duurzame vormgeving op het terrein. Daarnaast waren er een aantal nieuwe tenten te vinden. Nieuw op het menu waren onder andere de door bezoekers gekozen Pokébowl, de Zingende Oesterman en het (vegan) broodje bal van Arnhems nieuwste aanwinst Café Kroon. Ook nieuw was de strippenkaart die met veel enthousiasme werd onthaald door bezoekers, zodat ze met korting naar verschillende voorstellingen konden gaan.

Hitteplan

Met temperaturen boven de 30 graden op zaterdag en zondag, was het af en toe flink zweten op de bult van Hoogte80 Festival. Daarvoor moesten natuurlijk de nodige maatregelen genomen worden. Terwijl artiesten hun best deden om publiek zo veel mogelijk in de schaduw te houden en tenten af te koelen met sproeiers, zorgde de organisatie voor extra tenten om te schuilen en een extra waterpunt. Dit zorgde voor de nodige waterpret onder de bezoekers. De echte daredevils deden mee aan een watergevecht of sprongen in het badje bij de Platenbus.

Publiek bepaalt

Het publiek van Hoogte80 Festival is uniek en dat wordt door de organisatie gekoesterd. Het publieksonderzoek dat het festival in 2018 heeft gehouden krijgt dit jaar een vervolg. De reacties worden meegenomen naar de komende editie, dus vul vooral zelf de enquête in en maak het verschil voor Hoogte80 Festival 2020!

Foto’s: Jip de Jonge, Frans Schneider

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding