Beklimming Oude Holleweg Pukkeltocht 2019.
Beklimming Oude Holleweg Pukkeltocht 2019.

Pukkeltocht TWC ‘t Verzetje gaat door met andere routes

Algemeen

Na lang overleg met de commissie en plaatselijke instanties is er ‘groen licht’ gegeven voor het organiseren van de jaarlijkse Pukkeltocht door Wielervereniging TWC ‘t Verzetje uit Bemmel. 

BEMMEL - Vanwege coronamaatregelen zullen de routes anders zijn dan voorgaande jaren, maar ook deze editie zijn weer veel beklimmingen uit de “Top 10 beklimmingen in het Rijk van Nijmegen” in de route van 90 of 120 kilometer opgenomen.

Brevet des Cyclistes

De afstand van 120 km telt mee voor het ‘Brevet des Cyclistes’. Let wel: ook op de kortere afstanden beleef je volgens de organisatie gegarandeerd klimplezier. ‘Je wielerhart zal letterlijk en figuurlijk sneller kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland.’

13 procent

Met stijgingspercentages tot 13 procent kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours zijn de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg om er maar een paar te noemen.

Naast klimmen is het ook lekker toeren langs de Waaldijk, door de Ooijpolder en de Hatertse Vennen.

De inschrijving is gestart maar er is ook daginschrijving mogelijk. Voor meer info zie: www.twctverzetje.nl/toer/pukkeltocht.