Afbeelding
Foto: Stichting Vier IED!

Ramadan Kinderfeest 2021 (inhaaleditie) 4 & 5 september - Park Immerloo

Algemeen

ARNHEM - Op zaterdag 4 september en zondag 5 september 2021 wordt het Ramadan Kinderfeest(inhaaleditie), na een jaar onderbreking wegens de pandemie voor de tweede keer, in ParkImmerloo gevierd. De vorige editie oversteeg met liefst 3.000 bezoekers alle verwachtingen.

Het centrale uitgangspunt van het feest is het verstevigen van de verbinding tussen moslimsen niet-moslims. Met de oproep ‘Vier IED!’ (wat betekent: ‘Vier FEEST!’) probeert de organisatie een beweging op gang te brengen om het Ramadanfeest gemeengoed te maken voor alle Arnhemmers. De organisatie nodigt daarom alle Arnhemmers uit: ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of levensovertuiging.

Het Ramadan Kinderfeest is een uniek evenement. Tehseen Khandwalla (Eventmanager RamadanKinderfeest) zegt hierover: “Ik ken geen andere stad in Nederland, waar het Ramadanfeest zo groots en divers gevierd wordt als hier in Arnhem.”

Verbinding centraal

Om dit feest mogelijk te maken hebben alle Arnhemse moskeeën en islamitische basisschool Ibn-iSina hun handen ineengeslagen. Voor het eerst staat de gehele Arnhems-islamitische gemeenschap schouder aan schouder om alle Arnhemse kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Tot de organisatie behoren Moskee Nour al Houda, Moskee al Fath, HDV Türkiyem Moskee, BasisschoolIbn-i Sina, Stichting Nasrat, Stichting Islamitisch Centrum Arnhem-Zuid, Millî Görüs Ayasofya enBosnische Moskee Arnhem.

Hoge verwachtingen

Dit jaar pakt de organisatie groots uit met kermisattracties, foodtrucks en een hoop gratis lekkernijen voor kinderen. Er wordt rekening gehouden met 6000 bezoekers verdeeld over twee dagen. De toegang is geheel gratis voor iedereen.

Social media

Wil je meer informatie over het evenement? Volg ons dan op ons Facebook-pagina ‘RamadanKinderfeest’, op ons Instagram-pagina @stichtingvieried of ga naar www.ramadankinderfeest.nl.

* Tijdens het Ramadanfeest (in het Arabisch: Ied al-Fitr) vieren moslims het einde van de vastenmaand Ramadan, een spirituele maand waarin zij tussen ochtendstond en zonsondergang zich onthouden van onder andere eten en drinken.