Afbeelding

Goud en zilver voor BUSHi Arnhem op NK -18

Algemeen

Arnhem - Zaterdag 18 september werd in Den Haag het Nederlands kampioenschap gehouden voor judoka’s onder de 18 jaar. Acht judoka’s van BUSHi Arnhem hadden zich geplaatst om hier de sportieve strijd aan te gaan. Maar liefst 4 Judoka’s van BUSHi Arnhem stonden op het podium. Twee judoka’s werden Nederlands kampioen: Faye Hensen (-57 kg) en Yven Wehman (-66 kg). Binck te Winkel (-60 kg) en Twan de Ruiter (-55 kg) behaalden een mooie zilveren plak.

Faye Hensen behaalde voor de derde keer op rij een gouden medaille op een NK. Dat is een prestatie van formaat voor deze jonge judoka (16). In de finale stond zij zelfs op achterstand maar wist deze in de laatste seconden toch om te buigen in winst. Een knappe prestatie!

Yven Wehman was er vorig jaar dichtbij maar moest net voor de strijd om de medailles zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Dit jaar was hij overtuigend de sterkste en veroverde hij met sterk judo het goud.

Binck te Winkel ging overtuigend en sterk richting de finale waar hij nipt zijn meerdere moest erkennen in de tegenstander. Een mooie zilveren plak dit jaar waar hij vorig jaar al goud had gepakt in 2 gewichtsklassen lager. Ook voor Binck drie medailles op rij op een NK.
Twan de Ruiter pakte vorig jaar al zilver op het NK, dat deed hij dit jaar nog eens dunnetjes over. Na een spannende finale moest hij op een straf het onderspit delven en lag de zilveren medaille wederom klaar voor Twan. Dat belooft nog wat voor deze jonge judoka van 15 jaar!

Elena Renes (-57 kg), Naomi de Ruiter (-70 kg), Louis Loozen (-66 kg) en Anne-Lynn Schmitz (-63 kg) hebben mooie wedstrijden laten zien maar strandden helaas in de voorronden.

BUSHi Arnhem is enorm trots op al haar judoka’s, coaches en alle supporters. Na ruim 1,5 jaar zonder toernooien en aangepaste trainingen door het Coronavirus is het de verdienste van de judoka, trainers en alle vrijwilligers dat we hebben laten zien weer fit en sterk op een groot toernooi te kunnen staan.

Meer informatie over judo en BUSHi Arnhem is te vinden op de website, instagram facebook.