Foto:

Blinde masseur kijkt met zijn handen

REGIO -  Op 19 juli 2021 is Jacob Haisch uit Huissen geslaagd voor de jaaropleiding tot Wellness masseur bij Blindenmassage Nederland.

Jacob heeft zich laten opleiden tot masseur in een 1 op 1 traject met Paul Vrenken van triskal.org. Doel van de opleiding is om vakkundig te leren masseren met gevoel, op basis van verschillende technieken afkomstig uit onder andere de stoelmassage, sport- en ontspanningsmassage en acupressuurtherapie. Deze onderdelen zijn door Jacob zelf gekozen.

Het eindexamen vond plaats bij de massagepraktijk van Ietje en Bert Tichelaar in Lunteren. Het bestond uit een theorie gedeelte over anatomie en belangrijke elementen van deze massagevormen en vervolgens een praktijk gedeelte waarin Bert een volledige massage heeft gegeven aan Ietje, een masseuse met meer dan 20 jaar ervaring.

Masseren met gevoel, iets wat blinden en slechtzienden over het algemeen gemakkelijker kunnen ontwikkelen, is wat Jacob erg goed af gaat. Jacob onderscheidt zich door zijn fijngevoeligheid in zijn handen, en het geduld, de precisie en zorgvuldigheid waarmee hij masseert. Huissen heeft er afgelopen weekend dus een fijngevoelige masseur bij gekregen. Een goede massage is toch iets waar we allemaal behoefte aan hebben en ontzettend belangrijk voor onze gezondheid en welbevinden in het algemeen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden