<p>Trio Zauberflöte&nbsp;</p>

Trio Zauberflöte 

(Foto: )

Tuinconcert Trio Zauberflöte

VELP - Op 4 augustus zal in het kader van de serie tuinconcerten in de theetuin van Jansen & de Feijter Trio Zauberflöte optreden van 20.00 - 21.00 uur. Het optreden zal plaatsvinden op Emmastraat 6 in Velp. 

In het jaar 1791 voltooien Wolfgang Amadeus Mozart en Emanuel Schikaneder de opera Die Zauberflöte. Het is een tijd waarin er in Europa veel in beweging is. Het is de tijd van de Franse Revolutie en het gebrek aan inspraak. Geen wonder dus dat deze opera gaat over de waarde en betekenis van de mens en zijn ontwikkeling. Het verhaal wordt verteld in twee aktes, waarbij de aria’s niet worden gezongen maar gespeeld door twee fluiten.

Het Trio Zauberflöte bestaat uit Jos Dingelhoff en Jan Baggerman, fluit en Gerda Drenth, spreker. 

Jan Baggerman werd geboren in Rotterdam. Van jongs af aan was de dwarsfluit zijn grote passie. Tijdens zijn opleiding (conservatorium Rotterdam) kreeg hij al een aanstelling als stafdocent houtblaasinstrumenten aan de Rotterdamse èn Capelse muziekschool. Na zijn pensionering verhuisde hij met zijn vrouw Gerda Drenth naar Doesburg. Hij stopt nog altijd veel tijd in fluitspelen , maar ook in Chinese kalligrafie.

Jos Dingelhoff werd geboren in Nijmegen. Na en tijdens haar studie aan het Stedelijk Muzieklyceum Arnhem en het Amsterdams Conservatorium werd ze een enthousiast docent aan de Stedelijke Muziekschool Arnhem. Ook speelde ze vele jaren in Orkest De Ereprijs. De laatste jaren houdt ze zich nog altijd even enthousiast bezig met kamermuziek in allerlei ensembles.

Gerda Drenth is keramist in Doesburg, Atelier Phoenix. Ze geeft cursussen in haar atelier, maakt beelden van keramiek en werkt vrij en in opdracht.

Alle tuinconcerten duren van 20.00 tot 21.00 uur en hebben geen pauze. Entree is 22,50 euro.

Reserveren en meer info: 

www.eenpassievoorboeken.nl/tuinconcerten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden