<p>Een sc&egrave;ne uit het Socialicircus van Theater Gajes</p>

Een scène uit het Socialicircus van Theater Gajes

(Foto: Zefanja Hoogers)

Wijkfestival in de Geitenkamp

ARNHEM - In de wijk de Geitenkamp sloegen in het weekend van 17 en 18 juli het H80 festival, Kunst op de Bult, Fabriek Fysiek en Rozet Arnhem de handen ineen. Er vond op de Larikshof een gratis toegankelijk, kleinschalig en coronaproof wijkfestival plaats voor en door de wijkbewoners. Met dank aan de vele vrijwilligers.

Het H80 festival ging terug naar zijn roots op de Geitenkamp en hoste Socialicircus van Theater Gajes: een voorstelling over het belang van contact, over aanraking, emotionele nabijheid en verbondenheid. Fabriek Fysiek regelde circusactiviteiten voor kinderen én workshops, Kunst op de Bult realiseerde een gezellige entourage en charterde muzikale wijktalenten, de Schatgravers waren de gastheren van de wijktent met veel muziek en verhalen, Rozet Arnhem klom op het podium voor wijkpraat.

Deze eerste editie, mogelijk gemaakt door het Team Leefomgeving, laat een ambitie van Rozet zien om met het Podium van de Stad jaarlijks op tournee te gaan door de Arnhemse wijken. Maar het is óók een lang gekoesterde droom van Fabriek Fysiek om een rondreizend circusfestival door de stad te realiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden