<p>Alexei Ogrintchouk dirigent<strong>&nbsp;</strong></p>

Alexei Ogrintchouk dirigent 

(Foto: Phion)

Phion speelt Mendelssohn & Dvorák

ARNHEM -  Zondag 27 juni start de laatste symfonische concertreeks van Phion van dit seizoen. Een reeks met Alexei Ogrinthouk op de bok, Phion op het podium en de vrolijke en dansende werken van Mendelssohn en Dvorák op de lessenaar. Je hoort de populaire Slavische Dansen van Dvorák, Symfonie nr. 4 van Mendelssohn en Valse-Fantaisie van Glinka. Dit concert is te horen in Amphion Doetinchem, Muziekcentrum Enschede, Musis Arnhem en De Vereeniging in Nijmegen.  

Dirigent bij dit concert is de veelzijdige Alexei Ogrintchouk. ‘Een geboren solist maar ook een team player,’ schreef het BBC Music Magazine over hem. Een terechte typering, want als begenadigd eerste hoboïst bij het Koninklijk Concertgebouw en uitstekend dirigent beschikt hij over beide talenten. Hij dirigeert Phion in een programma waarin de dans centraal staat. Dat begint met de Valse-Fantaisie van Glinka: schitterende oude Russische volksmelodieën gevat in een echte Weense wals. Helemaal in Boheemse volksmuziekstijl componeerde Dvorák zijn Slavische Dansen, die hem in één keer beroemd maakten en nog steeds tot zijn populairste werken behoren. Phion speelt er vier, van een mijmerend melancholieke starodávný tot een woest opzwepende furiant. Het concert sluit af met Symfonie nr. 4 van Mendelssohn. Een symfonie die bolstaat van de herinneringen van Mendelssohn aan zijn vakantie in Italië. Een wervelende symfonie waarin ook weer gedanst wordt. Het wordt nog moeilijk stilzitten bij dit ‘concert dansant’ van Phion en dirigent Alexei Ogrintchouk. 

Programma

Glinka Valse-FantaisieDvorák Slavische dansen opus 46 nr. 1
Dvorák Slavische dansen opus 72 nr. 2
Dvorák Slavische dansen opus 72 nr. 1
Dvorák Slavische dansen opus 46 nr. 8
Mendelssohn Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Concertgegevens: Alexei Ogrintchouk dirigent 

Doetinchem - Amphion 27.06 - 14.00 uur € 25 
Enschede - Muziekcentrum 02.07 - 20.00 uur - € 25 
Arnhem - Musis 03.07 20.00 - € 25 
Nijmegen - De Vereeniging 04.07 14.00 uur € 25

  Sinds 1 juni 2020 gaan Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten samen door het leven als Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Phion wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom zoekt het orkest nadrukkelijk het publiek op. Binnen én buiten de concertzalen. Bij Phion valt voor iedereen iets te ontdekken. 

www.phion.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden