Foto: Ultimate Urban Festival

Ultimate Urban Festival gaat door

Arnhem - Het Ultimate Urban Festival #OpPapendal gaat door. Het festival staat in het teken van urban sports, muziek, dans én cultuur en speelt zich af op het evenemententerrein, naast de BMX baan, waar het Wereldkampioenschap BMX wordt verreden. Het WK BMX en het Ultimate Urban Festival wordt gehouden van 14 tot met 22 augustus 2021.

Programma

Direct naast de baan waar de BMX’ers hun kunsten vertonen is er dagelijks een uitgebreid programma op het Ultimate Urban Festival. Een week vol gave optredens, spetterende shows, street art, dance battles, tricking en freerunning. In de avond zorgt Luxor Live voor een compleet muziekprogramma. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Bovendien komt er een groot aantal foodtrucks naar het festival.

Urban Sports

Voor wie nog niet bekend is met deze urban-scene: onder de noemer ‘Urban sports’ vallen onder andere BMX, freerunning, calisthenics, skaten en skateboarden. Bij deze sporten draait het om snelheid en behendigheid en heeft het een stoere & explosieve uitstraling. Typerend van deze vorm van sport is het gebruiken van openbare ruimten. De gehele week kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten.

Jochem Schellens, directeur Papendal is blij met de bekendmaking van het Ultimate Urban Festival: ‘Het is fantastisch dat we naast zo’n groot mondiaal eindtoernooi ook het Ultimate Urban Festival kunnen organiseren. Op deze manier brengen we mensen, uiteraard op een verantwoorde manier, eindelijk weer samen en kan er optimaal genoten worden van (top)sport, muziek en cultuur.’

Tickets

De kaartverkoop voor dit waanzinnige festival is gestart. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om combitickets voor het Ultimate Urban Festival én het WK te bemachtigen. Kijk voor meer informatie op www.urbanfestival.nl en bestel je tickets.

Onze partners

Het Ultimate Urban Festival is mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Papendal, TIG Sports, KNWU, Sportbedrijf Arnhem, Luxor Live, Sports Coalition, Studi026, Rijn IJssel, Street Arts Kunstenaars, diverse bonden en culturele instellingen.

wk.bmxpapendal.nl/urban-festival/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden