Foto: Anna Fransen

Arnhemse Meisjes presenteert ‘Op ‘t randje’

Arnhem-Rheden - Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert in juli een reeks zomerpreviews van hun nieuwe familievoorstelling Op ’t randje. In hun eigen dansstudio Studio Wallie in Velp is de voorstelling voor een klein publiek, geheel coronaproof, te bekijken.

Op ’t randje is een speelse dansvoorstelling en een ode aan de onbevangenheid en ontdekkingsdrang voor jong én oud. De Arnhemse Meisjes stimuleren kinderen vanaf ongeveer zes jaar al dansend om verbonden te blijven met hun innerlijke stem en ongerepte kern. Ze onderzoeken hoe je intuïtie te volgen en tonen de ontdekkingstocht door een eindeloze verscheidenheid aan emoties en gevoelens.

Al klimmend en balancerend op alle randjes en richels van het decor door scenograaf Roos Matla, zoeken de Arnhemse Meisjes op gedurfde én speelse wijze naar de grenzen van het onbekende. Met de energieke en opzwepende ritmes van live percussionist Ruben van Asselt vinden ze samen uit waar het ons kan brengen als ál je emoties er mogen zijn. De voorstelling kwam tot stand onder artistieke begeleiding van Andreas Denk, die met zijn gezelschap plan-d al decennialang danstheater voor kinderen maakt.

Van 21 tot en met 30 juli is de voorstelling te zien in Studio Wallie van de Arnhemse Meisjes in Velp, op fietsafstand van Arnhem. De kaartverkoop is vandaag gestart. Tickets zijn naar pay what you want €7,50, €10, €12,50 of meer naar wens, en te verkrijgen door een e-mail te sturen naar zakelijk@arnhemse-meisjes.com.

Over Danscollectief Arnhemse Meisjes
Hedendaagse Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit vijf uiteenlopende choreografen en dansers: Inbal Abir, Aïda Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Anna Fransen en Kim Tuerlings. Ze creëren toegankelijke dansvoorstellingen in de buitenlucht en openbare ruimte. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten en evenementen in Arnhem die bijdragen aan een levendig dansklimaat, zoals workshops voor zowel professionele dansers als amateurs en de ‘Dance Flavours Performance Nights’ waarmee ze een podium bieden aan andere jonge (dans)makers. Vorig jaar wonnen ze de Arnhemse Cultuurprijs 2020 en maakten ze de korte dansfilm Memories of the Future - die al op filmfestivals van Rusland tot aan de Verenigde Staten te zien is geweest.

www.arnhemse-meisjes.com

Op ’t randje wordt ondersteund door Gemeente Arnhem, Kickstart Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Janivo Stichting, Gravin van Bylandt Stichting en Provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden