Foto:Voetjebal

Voetjebal voor peuters en kleuters start in Arnhem en Nijmegen

Arnhem - In september opent Voetjebal haar deuren in Arnhem en Nijmegen en de inschrijving is gestart. Dit landelijke voetbal-speelconcept is ontworpen voor kinderen tussen de twee en vijf jaar. Spelenderwijs en in kleine groepjes leren jongens en meisjes motorische vaardigheden zoals dribbelen, passen en balcontrole.

Voetjebal is een beweegprogramma ontwikkelt door bewegingswetenschappers, speciaal voor kleine kinderen. Samen met papa of mama krijgen zij op heel jonge leeftijd al de kans om de eerste voetbalstapjes te zetten. Naast de diverse balspellen is er tijdens de lessen ook ruimschoots plaats voor spelen zonder bal. Voetjebal is een compleet ouder-kindprogramma met onder meer bewegen op muziek, kleuren herkennen, tellen en natuurlijk leren scoren en juichen. Ook zijn er gezonde leefstijllessen in verwerkt, maar de nadruk ligt altijd op spel en plezier.

Plezier in bewegen
Voetjebal is al actief in ruim dertig dorpen en steden door heel Nederland. Guido Teekamp en Hinke Prent openen dit succesvolle speelconcept in Arnhem en Nijmegen. Guido: “Hoe jonger een kind start met een breed motorische ontwikkeling, hoe groter de voordelen op latere leeftijd. Wij willen niets liever dan alle kindjes het plezier in bewegen te laten ontdekken.’ In elke groep is plek voor tien kinderen en hun vader of moeder.

Inschrijven
De lessen zijn opgedeeld in drie werelden: voor de jongste voetjeballers gaat het om zelfverzekerdheid bij het lopen, maar ook om enkele basisprincipes van het voetbal zoals trappen, passen en draaien. Later in het programma ligt er meer focus op balcontrole met alle lichaamsdelen. De training is elke zaterdag in Nijmegen in gymzaal De Grote Boel en in Arnhem in de gymzaal van het Lorentz Lyceum. Meer informatie via arnhem-nijmegen@voetjebal.com of website:

www.voetjebal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden