Toernooi-affiche TV de Hoogkamp
Toernooi-affiche TV de Hoogkamp

Open tennistoernooi bij TV de Hoogkamp

Arnhem - Tennisspelers uit deze regio kunnen eindelijk weer serieus de krachten meten. Van 19 tot en met 25 juli organiseert TV de Hoogkamp in Arnhem namelijk een nieuw toernooi: La Cubanita/Tower Horeca Open. Inschrijven is tot 11 juli mogelijk in de speelsterkten 3-9 op www.toernooi.nl

Namens de toernooicommissie zegt Stijn Bremer, zelf ook speler, zich te verheugen. “Het is lang geleden dat we wedstrijden konden spelen. Ik verwacht daarom veel inschrijvingen, zowel van de betere spelers als van recreanten.” Naast mooie wedstrijden rekent Bremer ook op gezelligheid. “Dat is nu nog belangrijker dan het al was. Het hele sportpark is pas vernieuwd met een nieuw terras en een tribune, dus dat moet zeker goedkomen.” 

Thema Japan

Om de sfeer te verhogen wordt een heus thema aan het toernooi verbonden, namelijk Japan. Dit uiteraard als knipoog naar de Olympische Spelen deze zomer in Tokio. Spelers en publiek zullen dan ook regelmatig worden getrakteerd op hapjes en drankjes uit het land van de rijzende zon. 

Gezonde rivaliteit 

Met dit toernooi mikt TV de Hoogkamp op deelnemers uit de wijde omgeving. Om dit te benadrukken draagt het toernooi de naam van een sponsor uit Arnhem (Tower Horeca) en een uit Nijmegen (La Cubanita). Bremer: “Net als in het voetbal is ook in het tennis is plaats voor gezonde rivaliteit, maar wel altijd met respect voor elkaar. Dus iedereen is welkom. Dat willen we hiermee uitdragen.” 

Traditional

Het open toernooi bij TV de Hoogkamp vervangt feitelijk het 4Weekendentoernooi. Deze ‘traditional’ werd in september 2019 voor de 66e keer gehouden en achteraf blijkt dat de laatste keer te zijn geweest. Het toernooi ondervond steeds meer concurrentie van de najaarscompetitie en de coronapandemie gooide de deur definitief in het slot. Vandaar nu een nieuw toernooi in juli. 

TV de Hoogkamp

TV de Hoogkamp behoort met meer dan 700 leden tot de grotere tennisverenigingen in de regio. De vereniging groeit bovengemiddeld dankzij een zeer actief vrijwilligerskader, professionele trainers en samenwerking met basisscholen. Het sportpark met drie locaties in een mooie jarendertigwijk is onlangs grotendeels vernieuwd. Informatie: www.tvdehoogkamp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden