Foto: Hogeschool Van Hall Larenstein

Innovatieve ideeën van studenten te zien op Business Fair

Velp - Meer dan 30 duurzame en innovatieve ideeën staan vrijdag 18 juni op de Business Fair and Innovation Market van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Zo’n 200 studenten presenteren hun start-ups en business-ideeën en lichten ze toe aan bezoekers in online chats. Er zijn inspirerende sprekers en webinars om bij aan te sluiten.  Alle activiteiten komen samen op de speciale website www.hvhl.nl/business-fair. 

Op vrijdag 18 juni vanaf 10 uur start het evenement met webinars van gastsprekers en live chatsessies met de studenten. Om 12 uur worden diverse prijzen, waaronder de Rabobank Awards, uitgereikt aan de beste projecten. De website met de nieuwe ideeën gaat 17 juni al live.

De creativiteit van de Van Hall Larenstein-studenten is enorm. Ideeën variëren van Koe(l)bed, een systeem voor het koelen van koeien, tot de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Roemenië. Studenten Food Technology zien kans om met appels die ongeschikt zijn voor de supermarkt een heerlijk verfrissende ‘Sider’, appelcider, te produceren. Studenten van de paardenopleiding bedachten een praktisch systeem om paarden precies de juiste en gezonde hoeveelheid hooi te geven door een weegsysteem in een kruiwagen in te bouwen. En voor de Arnhemse wijk Elderveld liggen de plannen van studenten Management van de Leefomgeving klaar om een voedselbos aan te leggen waarbij bewoners een belangrijke rol krijgen.

Iedereen is van harte welkom om deze en andere projecten te bekijken op de website van de Business Fair and Innovation Market en mee te doen met het programma. 

Over Van Hall Larenstein
Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden