Alternatieve avondvierdaagse in Dieren

DIEREN- Meer dan 200 wandelaars zijn de afgelopen maand mei op pad gegaan met de routes van de alternatieve avondvierdaagse Dieren.

Zoals eerder bekend gemaakt heeft de Stichting Avondvierdaagse Dieren 5 afstanden zelf gemaakt met elk 4 routes die in mei en juni gelopen kunnen worden wanneer het jezelf uitkomt.De deelnemers zijn vol lof over de verrassende paden die ze tegenkomen en regelmatig ook nog niet kennen of niet wisten dat het er zo mooi kon zijn. De te lopen afstanden zijn naast de traditionele 5 en 10 km als extra 7,5 km ; 12,5 km en 15 km.

Uitdaging

Verloop alles dan vlekkeloos? Nee, erkent Theo Hennekes een van de organisatoren, gelukkig maken wandelaars os attent als er iets niet duidelijk beschreven is of als er toch nog ergens een fout in zit. Dit kan gebeuren als er na het maken van de route en het nalopen daarvan wijzigingen in het bosgebied opgetreden zijn maar ook wij zijn niet feilloos. Hierbij kun je denken aan het afsluiten van paden of heropenstelling. Sommige wandelaars hebben bijvoorbeeld behoorlijk last gehad van de regen waardoor bijvoorbeeld de routes door het bosgebied van Spankeren naar Leuvenheim nogal drassig waren maar ook overhangende takken op de smalle paden, muggen langs de slootjes en watervalletjes en hoog gras langs de slootkant. De route naar het Sprengengebied en bovendeel van de Carolinahoeve vond men schitterend. De langste afstanden gingen o.a. naar de ontstaansbronnen van het Sprengengebied, Leuvenheim, Havikerwaard en Carolinahoeve.

Veel belangstelling blijkt er ook te bestaan voor de tussenafstand van 7,5 km. De organisatie gaat zich er binnenkort over buigen of dit een optie is om deze bij de gewone avondvierdaagse toe te voegen.

Meedoen

Nog de hele maand juni kan men de routes lopen maar ook als je nog je wilt aanmelden via avondvierdaagse.dieren@gmail.com. De wandelaars gaan op pad met een beschreven route en daarnaast een gpx bestand die je kunt inladen in een app of een gps apparaat. De uit te reiken medailles worden via medewerking van de ondernemers van Snoep & Doe daar aan het einde van de maand coronaproof uitgereikt. De deelnemers krijgen hiervan via hun opgegeven emailadres bericht van.

bekijk ook eens onze facebookpagina! www.facebook.com/Avondvierdaagsedieren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden