afscheid van pastoor kolkman van de Oud-Katholieke kerk te Arnhem

Arnhem - Pastoor Joke Kolkman neemt op 19 en 20 juni afscheid van de Oud-Katholieke parochie Arnhem en de Kerngroep St. Stephanus Nijmegen. Ze wordt pastoor in Egmond aan Zee. Op zaterdag 19 juni is er een inloopmiddag in de Kloostergang en tuin naast de kerk. Op zondag 20 juni zal pastoor Kolkman voor de laatste keer voorgaan in de Oud-Katholieke parochiekerk in Arnhem.

Pastoor Joke Kolkman werd op 1 september 2012 door de Oud-Katholieke aartsbisschop van Utrecht benoemd tot pastoor van de parochie Arnhem. Zij was de eerste vrouw op deze post. Ze verhuisde met haar man, dochter en zoon van de Randstad naar de pastorie in Arnhem. Een half jaar na haar benoeming volgde haar priesterwijding. In totaal is zij negen jaar pastoor van Arnhem geweest

Oecumene

De Oud-Katholieke kerk levert van oudsher een belangrijke bijdrage aan de oecumene, de interkerkelijke samenwerking. Als pastoor heeft zij dit van dichtbij meegemaakt. “Ik zat in de Raad van Kerken Arnhem. Verder verhuren wij ons kerkgebouw aan de Anglicanen en de Lutheranen. Dan leer je elkaar nog beter kennen en merk je welke overeenkomsten en verschillen er zijn. Maar vooral heb ik me ingespannen om ons kerkgebouw tot een gastvrije plek te maken voor iedereen die binnen komt”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden