Sieraden van Marly Kruytzer in Zijlstra Galerij

ARNHEM - In Arnhem is juni ‘de modemaand’ met het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). De expositie in de Zijlstra Galerij op de Klarendalseweg 137 in hartje Modekwartier, haakt letterlijk en figuurlijk aan bij de mode. Kunstenares Marly Kruytzer maakt sieraden van zilver- en koperdraad die gehaakt, gebreid of geweven zijn. Dagelijks te zien tot 00.00 uur, dan gaan de lichten uit.

Marly: “Ik zie het menselijk lichaam als een prachtige sculptuur waarop ik mijn versierdrang kan uitleven met kleding en sieraden. Maar het is meer dan versierdrang. Met een sieraad transformeer je jezelf tot wandelend kunstwerk.”

Vaak zijn het omvangrijke sieraden die je niet zomaar elke dag even om je lijf hangt. Maar als je ze niet draagt, dan zijn het sculpturen die niet in een sieradenkistje mogen of kunnen liggen.

Haar inspiratie haalt ze veelal uit de kostuum- en kunstgeschiedenis, zoals de witte dikke geplooide molensteenkraag. Bekend van de portretschilderijen van invloedrijke mensen uit de 16e en 17e eeuw. Maar ook uit het dagelijks leven zoals de invoering van de euro of ongrijpbare natuurverschijnselen als stromend water en koraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden