Actie ‘Draag een steentje bij aan Sonsbeek’

ARNHEM - Deze zomer vindt de 12e editie van de Sonsbeek tentoonstelling plaats. Met 40 kunstwerken op 13 locaties, van het centrum van Arnhem tot aan het Kröller Müller Museum.

Het project kan nog wel een financieel steuntje in de rug gebruiken vandaar de actie ‘Draag een steentje bij aan Sonsbeek!’ Dat kan door een bijzondere steen aan te kopen van de van oorsprong Arnhemse kunstenaar Jennifer Tee. Zij gaat een groot kunstwerk maken op de weide onder de waterval van Sonsbeek Park: ‘Respire, the world begins with trees’. Het kunstwerk is een patroon van bakstenen neergelegd in de vorm van een levensboom.

Bladnerven

De bakstenen worden gemaakt van verschillende soorten klei, waarmee diverse kleuren en texturen worden gecreëerd. Vervolgens worden de stenen bedrukt met de nerven van bladeren van verschillende struiken en bomen uit Sonsbeekpark. Hiermee wil de kunstenaar het samenleven van bomen en planten verbinden aan het samenleven door de vele culturen die Arnhem rijk is.

Echtheidscertificaat

U kunt bijdragen aan Sonsbeek tentoonstelling door zo’n steen te kopen. Elke steen komt in een speciaal ontworpen verpakking en gaat vergezeld met een echtheidscertificaat van de kunstenaar. De speciale editie kost € 100, waarmee u dus tevens bijdraagt aan de realisatie van de komende Sonsbeek tentoonstelling. Heeft u interesse, of weet u iemand die interesse heeft? Stuur dan een mail naar info@sbstof.org ter attentie van Astrid Ubbink, onder vermelding van ‘editie Jennifer Tee’. Let op, het gaat om een beperkte oplage van 100 stuks. Meer informatie: sonsbeek20-24.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden