Webinar ‘Biodiversiteit op je bord’

ARNHEM - Inwoners van Gelderland kunnen woensdag 19 mei meedoen aan het webinar ‘Biodiversiteit op je bord’. In het webinar horen de deelnemers hoe zij met het doen van hun boodschappen iets kunnen betekenen voor de biodiversiteit. Het webinar is van 19.30 tot 21.00 uur, deelname is gratis. Aanmelden via de website van Natuur en Milieu Gelderland: www.natuurenmilieugelderland.nl

Door bewust te kiezen wat en waar je koopt, kun je een aanzienlijk verschil maken voor de biodiversiteit. In Gelderland zijn namelijk tal van voedselproducenten met aandacht voor de natuur en ook in de supermarkt kun je bewuste keuzes maken. Gastsprekers zijn: Gustaaf Haan (hoofd onderzoek bij Questionmark); Marieke Karssen (conceptontwikkelaar van Puur Betuws) en Arianne Doeleman( Herenboeren Nijmegen).

Goodfoodclub.nu

“De manier waarop wij ons voedsel produceren en wat wij consumeren heeft een negatieve impact op het klimaat en de biodiversiteit. Natuur en Milieu Gelderland voert verschillende projecten uit om hierin verandering te brengen. Eén van de projecten is het platform www.goodfoodclub.nu waarop duurzame voedselproducenten te vinden zijn. In het kader van de Internationale dag van de Biodiversiteit op 22 mei lanceert de Goodfoodclub tal van fietsroutes langs deze duurzame voedselproducenten. Het webinar maakt ook onderdeel uit van het programma.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden