Dansers choreograferen voor Festival Piano Biënnale

ARNHEM - Festival Piano Biënnale heeft Introdans uitgenodigd voor een inspirerende samenwerking waarin dans en piano een pas-de-deux aangaan. Dansers Ruben Ameling, Jurriën Schobben, Elena Pampoulova en Lucas Donner grijpen deze kans om hun choreografisch talent te ontwikkelen. Zij creëren elk een choreografie waarin alle dansers van het gezelschap te zien zijn. NEXT! is online te bekijken tijdens het festival Piano Biënnale op donderdag 13 mei om 20.30 uur. Kaartverkoop via pianobiennale.com.

NEXT! is een samenwerking van Introdans en Festival Piano Biënnale in coproductie met De Nieuwe Oost, waarin de jonge choreografen begeleid worden bij het verkennen en verdiepen van hun talent. De choreografen laten zich inspireren door contrasterende muziekstukken van Mompou, C.P.E. Bach, Rzewski en David Dramm. Elk met een geheel eigen expressie en live uitgevoerd op piano door Julien Brocal en Daria van den Bercken.

Talentontwikkeling

Artistiek directeur Roel Voorintholt: “We hebben zoveel ontluikend talent bij Introdans, dat bruist en bloeit. Ik ben blij dat we talentontwikkeling hier op heel bijzondere wijze kunnen stimuleren. We verwachten spannende dialogen tussen dansers en pianisten, tussen dans en pianomuziek.”

Pianofestival

De Piano Biënnale is een gloednieuw pianofestival in Musis|Arnhem en De Vereeniging|Nijmegen. Nationale en internationale topsolisten en gezelschappen werken mee aan de eerste editie van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei 2021. In samenwerking met o.a. Introdans, Phion, Amsterdam Sinfonietta en Ludwig legt de Piano Biënnale inspirerende verbindingen tussen klassieke muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst.

www.introdans.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden