Start Gelders zwemseizoen in oppervlaktewater

ARNHEM - Het zwemseizoen voor zwemmen in oppervlaktewater is per 1 mei van start gegaan.

In Nederland zijn meer dan zevenhonderd officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen. Zwemmen in oppervlaktewater heeft ook risico’s. Houd er bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen rekening mee dat het water nog erg koud kan zijn en dat je daardoor verkrampt kunt raken.

Zwem uitsluitend bij aangewezen zwemwaterlocaties. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties zijn opgenomen op www.zwemwater.nl en zijn bij de zwemwater-locatie te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie.

Informatieborden

Op de informatieborden wordt de kwaliteit van het zwemwater volgens EU-richtlijnen aangegeven in vier kwaliteitsklassen. De aangegeven kwaliteitsklassen zeggen wat over de waterkwaliteit gedurende de afgelopen jaren. Daarnaast wordt informatie gegeven over de actuele kwaliteit.

Gezondheidsrisico’s

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, bijvoorbeeld de kans op maag- en darmklachten, zwemmersjeuk, oorontsteking en de Ziekte van Weil. Op officiële aangewezen zwemwaterlocaties controleert de overheid de waterkwaliteit.

Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico.

www.zwemwater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden