Goed Geregeld Arnhem: online loket bij vragen over geld en sociaal juridische zaken

ARNHEM - In opdracht van gemeente Arnhem lanceren Stichting Rijnstad, SWOA en Stichting Humanitas maandag 3 mei Goed Geregeld Arnhem. Een online loket voor inwoners en professionals voor vragen over geld en sociaal juridische zaken.

De website ggarnhem.nl biedt inwoners gratis en vrijblijvend advies en geeft antwoord op veelgestelde vragen. Goed Geregeld Arnhem werkt vanuit het éénloket-principe: dat betekent één keer je vraag stellen aan een professional en een helder antwoord in gewone taal of directe doorverwijzing. “Niet eerst hoeven zoeken bij welke deur je moet aankloppen of je weg moeten vinden in ingewikkelde vraagstukken, maar één voordeur met vriendelijk onthaal”, aldus Elske van der Borgh, Financieel Consulent bij Rijnstad.

Of een inwoner een simpele vraag heeft of kampt met een complex probleem, Goed Geregeld Arnhem geeft antwoord op uiteenlopende vragen op verschillende leefgebieden zoals werken of zorg. Als het antwoord op de website niet te vinden is kan je vraag gesteld worden via telefoon of contactformulier. Aanvullend komt er een bemande chat. Achter de schermen zitten Financieel Consulenten en Sociaal Raadslieden die adviseren, ondersteunen en zo nodig doorverwijzen.

Goed Geregeld Arnhem werkt nauw samen met Arnhemse zorg- en welzijnsorganisaties, professionals, inwoners en de gemeente.

Specialisme

De Financieel Consulenten zijn onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van voorzieningenchecks, budgetchecks en het aanvragen van rentestop, toeslagen, voorzieningen, betalingsregelingen. Sociaal Raadslieden richten zich onder andere op (rechts-) gebieden, sociale zekerheid, belastingen, arbeid, huisvesting en onderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden