Heropening kasteel en park Rosendael

ROZENDAAL - Maandenlang zijn kasteel en park Rosendael gesloten geweest voor publiek, maar nu is er zicht op de heropening. De kasteelwinkel is woensdag 28 april voor het eerst weer open.

In de kasteelwinkel vind je een wisselend aanbod van originele cadeau-artikelen voor jong & oud en (h)eerlijke streekproducten. De winkel is open van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Van vrijdag t/m zondag is ook het terras voor het kasteelcafé weer geopend, voor koffie met gebak of een heerlijke lunch met uitzicht op het kasteel.

Park

Vanaf dinsdag 11 mei is hopelijk ook het park weer geopend mits het openingsplan van de overheid gehandhaafd blijft. Het park rond het kasteel is één van de fraaiste en oudste landschapsparken van ons land. Het biedt een prachtige omgeving voor een wandeling met de speciale Beleef!plattegrond die bezoekers informatie geeft over de bijzondere boomsoorten en kunstwerken. De bekende tuinsieraden zoals de 'Bedriegertjes' zijn er te bewonderen en bezoekers kunnen een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom, het water oversteken via de stapstenen en als het mooi weer is een blik werpen in de Oranjerie, die nu nog even fungeert als winterstalling voor de kuipplantencollectie. Download ter plaatse ook een van de digitale wandelroutes, zoals de bijzondere bomenroute. Voor kinderen is er een leuke speurtocht.

Kasteel

Nieuw dit seizoen is dat het hele kasteel nu ook zonder rondleiding te bezoeken is. Met de IZI Travel app krijgen bezoekers informatie over de salons en collectie op de begane grond en bovenverdieping en kunnen zo de sfeer van een bewoond kasteel ervaren. Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Vrijwilligers gezocht

Kasteel Rosendael kan niet zonder vrijwilligers! Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere receptiemedewerkers en gastvrouwen/-heren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

https://rosendael.glk.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden