Belastingdienst Arnhem biedt kans aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

ARNHEM - Het kantoor Arnhem van de Belastingdienst biedt sinds kort zestien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan. In Arnhem werken ze nu in het fiscale proces.

De Belastingdienst wil iedereen een kans bieden op werk, ook als je een beperking hebt. Dat kan een aandoening zijn in het autistisch spectrum, maar ook slechthorendheid of slechtziendheid. Of bijvoorbeeld mensen die chronisch ziek geweest zijn en daardoor jarenlang niet aan het arbeidsproces hebben deelgenomen.Sinds kort is er een team van zestien medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam in Arnhem. De afgelopen tijd zijn de medewerkers (minimaal MBO 3 niveau) opgeleid, onder andere in het veilig omgaan met gegevens. Ook hebben ze kennis gemaakt met de fiscaliteit en formeel recht. De nieuwe medewerkers houden zich bezig met het controleren van aanslagen inkomstenbelasting. Vanwege de coronamaatregelen wordt er thuis gewerkt, met begeleiding op afstand. Een teamleider, werkbegeleiders en een jobcoach bieden volop ondersteuning.

Groeien

Ernst de Man, teamleider van het team in Arnhem: “Het geeft veel energie om met deze collega’s aan de slag te zijn. Het zijn vaak mensen die lang zonder baan thuis hebben gezeten. Wij willen ze weer een kans op de arbeidsmarkt geven, perspectief. Je ziet mensen daardoor groeien. Ze zijn enorm gemotiveerd om hun bijdrage te leveren aan de maatschappij.”

Jasper, een van de nieuwe medewerkers van team Arnhem: ”Het samenspel van teamleider, werkbegeleider en jobcoach in combinatie met mijn inzet heeft ervoor gezorgd dat ik gemakkelijk aan het werk kan bij de Belastingdienst”.

Diverse en inclusieve organisatie

De Belastingdienst biedt mensen vanuit de Participatiewet/Wet Banenafspraak een werkplek. Doel is een diverse en inclusieve organisatie te zijn die zoveel mogelijk een afspiegeling is van de samenleving. De Belastingdienst wil voor eind 2023 1.200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (en die vallen onder de Wet Banenafspraak) in dienst hebben.

Switch

Binnen de Belastingdienst is een onderdeel dat daar concreet aan bijdraagt: Switch. Dit team leidt deze nieuwe medewerkers op en begeleidt ze naar de plek waar ze aan het werk kunnen. De mensen kunnen dan eerst wennen aan de Belastingdienst, de werkzaamheden en alles wat bij werken komt kijken. Ook wordt gekeken naar waar de talenten en interesses liggen. Het uiteindelijke doel is om door te stromen naar een reguliere afdeling binnen de Belastingdienst. Belastingdienst/Switch heeft op deze manier ook in Arnhem naar tevredenheid nieuwe medewerkers naar een werkplek begeleid. Door op de grotere locaties van de Belastingdienst een team medewerkers Banenafspraak samen te stellen, kunnen ze gemakkelijker doorstromen in het reguliere werk.        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden