Met filmpje

‘Stilleven met cello’ levensgroot aan Voetiuslaan

<p><em>De Strakke Hand aan het werk bij de muurschildering aan de Voetiuslaan.</em>&nbsp;</p>

De Strakke Hand aan het werk bij de muurschildering aan de Voetiuslaan. 

(

Foto: Museum Arnhem

)

ARNHEM - Omdat Museum Arnhem 100 jaar is geworden, trakteert het museum op een serie van muurschilderingen in verschillende Arnhemse wijken. Aan het flatgebouw aan de Voetiuslaan 41-47 wordt op dit moment gewerkt aan een levensgrote versie van ‘Stilleven met cello’ van Raoul Hynckes, een schilderij uit de collectie van Museum Arnhem. De buurtbewoners zijn van tevoren benaderd en hebben dit werk gekozen uit de drie mogelijke opties.

De muurschildering is waarschijnlijk eind april af, maar ook nu is er al van alles te zien. Buurtbewoners zijn welkom om op afstand een kijkje te nemen hoe de schilders aan het werk zijn. De levensgrote reproductie wordt gerealiseerd door schildercollectief De Strakke Hand. In de video https://www.youtube.com/watch?t=79&v=MLD5VhyWq3k&feature=youtu.be van Museum Arnhem is te zien hoe het maken van zo’n grote muurschildering in zijn werk gaat.

Heropening voorjaar 2022

Met deze traktatie wil het museum de banden met de stad verder aanhalen en verdiepen in een tijd dat de inwoners van Arnhem de collectie en het museum moeten missen wegens een grootscheepse verbouwing.

In voorjaar 2022 opent Museum Arnhem de deuren van het hernieuwde museum aan de Utrechtseweg 87. Natuurlijk is het echte schilderij ‘Stilleven met cello’ dan ook weer te zien. Via museumarnhem.nl/nieuwbouw blijf je op de hoogte van de verbouwing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden