Het Fashion + Design Festival Arnhem: hybride programmering

Arnhem - Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) onderzoekt dit jaar samen met designers en kunstenaars in een hybride festivalvorm hoe het verlangen naar zingeving zich manifesteert in mode en design. En hoe het modesysteem zichzelf opnieuw uitvindt, na de reset door de COVID-19 pandemie.

“Het festival draait om PURPOSE, maar zeker ook om RE- PURPOSE. Het festival zoomt in op de manier waarop mode- en productontwerp inspeelt op de veranderende focus van materieel naar immaterieel geluk en zingeving, aan de hand van tien dimensies. Die dimensies refereren aan domeinen als consumptie, gelijkheid, ratio, emotie, empathie en zijn afgeleid van de Boom des Levens uit de Kabbalistische leer, met als doel om door een combinatie van deze dimensies een perfecte balans te vinden, waardoor bezoekers zien dat hedendaagse denkbeelden over zingeving, duurzaamheid en het modesysteem, niet zwart-wit zijn, maar juist een nieuwe balans opzoeken”, aldus FDFA.

FDFA biedt een hoogwaardig hybride festival van 3 juni tot en met 3 juli waarbij online en offline events elkaar afwisselen en aanvullen. Wekelijks wordt er een aantal dimensies vanuit het overkoepelende thema ‘PURPOSE’ uitgelicht. FDFA biedt iedere week diepgang op de thematiek door middel van video’s en hybride events. De programmering vindt hoofdzakelijk op de donderdagen en vrijdagen in juni plaats en wordt georganiseerd in samenwerking met partners van het FDFA.

Duurzame projecten

De hele maand door presenteert het FDFA digitale programma’s, zoals video interviews met talenten, how they create video’s over het maakproces en ambacht met lokale Arnhemse ontwerpers en inhoudelijk visuele installaties. Het FDFA laat experts vertellen over de hacks voor een duurzame, ge-upcyclede garderobe, en waar kleding vandaan komt. Het FDFA geeft een seminar over PURPOSE & RE-PURPOSE en er worden binnen de thema’s talks gehost over de duurzame projecten als The Linen Project en Fashion For Good over de toekomst van circulair ontwerp en nieuwe biobased materialen.

Tijdens de Modemaand tonen de eindexamenleerlingen van ArtEZ University of Arts en Rijn IJssel Creatieve Industrie hun afstudeercollecties.

Fysiek programma

Het fysieke programma van het FDFA zal bestaan uit lokale, kleinschalige events met de lokale partners, een tour langs verschillende dimensies door de stad, die alleen is af te leggen, en een winkel expositie ArtEZ Toile de Luxe foto’s van ArtEZ Fashion Design Bachelor studenten wordt tentoongesteld op verschillende plekken in de binnenstad en het Modekwartier.

https://fdfarnhem.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden