Groep voor jongeren met een ouder met psychische- en/of verslavingsproblemen

Arnhem - Als ouders psychische of verslavingsproblemen hebben, is dit zeer ingrijpend. Ook voor hun kind. Jongeren kunnen met veel vragen, zorgen en emoties rondlopen. Soms voelen ze zich ook schuldig of zijn ze bezig met zich aan te passen om hun ouder zo min mogelijk te belasten. In Arnhem gaat eind mei een groep voor jongeren van 13-16 jaar van start.

In de groep wordt ingegaan op vragen die jongeren kunnen hebben als hun vader of moeder psychische en/of verslavingsproblemen heeft. In de groep wordt niet alleen gepraat, maar wordt ook gewerkt met spel en creativiteit.

Er wordt gewerkt met thema’s als omgaan met gevoelens, sociaal netwerk, omgaan met moeilijke situaties, opkomen voor jezelf en inzicht in wat psychische problemen en verslaving zijn.

De groep, georganiseerd door Pro Persona Connect afdeling Preventie, IrisZorg en Rijnstad, gaat in Arnhem van start op maandag 31 mei. Er zijn drie bijeenkomsten.

Voor meer informatie bijvoorbeeld over de inhoud van de groep en/of aanmelding: Pro Persona Connect afdeling Preventie, tel. (026) 3124483 of mail naar preventie@propersona.nl. De groep is voor jongeren uit de gemeente Arnhem en zij kunnen gratis deelnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden