<p>Het ballet De Anatomische Les, deze kostuums worden geveild.</p>

Het ballet De Anatomische Les, deze kostuums worden geveild.

(Foto: Hans Gerritsen)

Veiling Introdans vanwege 50-jarig jubileum

Arnhem - Introdans verkoopt in samenwerking met Derksen Veilingbedrijf bijzondere kostuums, rekwisieten en unieke belevenissen aan de hoogste bieders. De online veiling start woensdag 21 april vanaf 19.00 uur. De opbrengst van deze benefietveiling komt ten goede aan het 50-jarig jubileum van Introdans.

De veilingstukken bestaan onder meer uit kostuums van de Franse couturier Jean Paul Gaultier, die hij ontwierp voor de familievoorstelling PINOKKIO. Of barokke kostuums met molensteenkraag, geïnspireerd op de kleding uit de 17e eeuw. Ook zijn er collectorsitems van de mode-ontwerper Sjaak Hullekes.

Naast verschillende rekwisieten, balletschoenen, pruiken en fotoafdrukken van o.a. Erwin Olaf, zijn er ook persoonlijke objecten beschikbaar gesteld. Balletlegende Alexandra Radius stelt voor de veiling een paar originele en door haar gesigneerde spitzen ter beschikking. Haar partner Han Ebbelaar, voormalig sterdanser, doneert een abstract schilderij van eigen hand. Bijzonder item tijdens de veiling is het balletpakje van Introdans beschermvrouwe H.K.H. Prinses Margriet, dat zij altijd droeg tijdens haar balletlessen.

De online veiling is te bezoeken via https://derksen.cloudcatalogus.nl. De veilingstukken zijn nu al te bekijken en er kan al een bod uitgebracht worden.

Youtube link: https://youtu.be/jAtd-I2-2Ig

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden