<p>Monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze (links) en Wethouder van de Gemeente Overbetuwe Dimitri Horsthuis-Tangelder (rechts) geven het startsein voor The Colorfield Performance 2021.&nbsp;</p>

Monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze (links) en Wethouder van de Gemeente Overbetuwe Dimitri Horsthuis-Tangelder (rechts) geven het startsein voor The Colorfield Performance 2021. 

(Foto: )

Tijdelijk kunstwerk in Park Lingezegen

Arnhem/Nijmegen - Vandaag (donderdag 15 april) starten op het Evenemententerrein in Park Lingezegen de eerste zes kunstenaars aan The Colorfield Performance 2021. The Colorfield Performance is een uniek tijdelijk kunstwerk waar kunstenaars uit binnen- en buitenland aan werken. Zij beschilderen, verspreid over de zomer, ruim 500 panelen die samen één groot kleurrijk kunstwerk vormen.

“Het is echt een mega-kunstproject dat zich de komende maanden gaat vormen. Elke dag zie je het project groeien. En dat allemaal dankzij de kunstenaars die al hun creativiteit loslaten op hun paneel”, aldus Dirk Hakze, monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar, en dé drijvende kracht achter The Colorfield Performance. 

Na eerdere succesvolle edities van The Colorfield Performance in Sloten en op het strand van Schiermonnikoog, staat hij nu aan de wieg voor The Colorfield Performance in Park Lingezegen.

Kleur in donkere tijden

Er wordt met alle kleuren gewerkt, behalve zwart. Daardoor brengt The Colorfield Performance een welkome vrolijke noot in deze toch wat sombere tijden. En daar is Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de Gemeente Overbetuwe erg over te spreken. “The Colorfield Performance is een kleurrijk en levendig project! Zeker in deze tijden van corona zijn we dan ook erg blij met deze prachtige expositie!”

Ilse Aarsman, Makelaar Kunst van Park Lingezegen en zelf ook beeldend kunstenaar vult aan: “Het is geweldig dat de buitenruimte van Park Lingezegen nu eigenlijk een expositieruimte voor 500 kunstwerken wordt. Er zijn niet veel plekken waar je dit ook ziet!”

Smaakt naar meer

Als het aan Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen ligt, is The Colorfield Performance een opmaat naar meer kunstinitiatieven in het park. “The Colorfield Performance is een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is met kunst in de buitenruimte. De komende jaren hopen we meer kunstprojecten- en exposities in Park Lingezegen te verwelkomen om zo de verbinding tussen kunst en natuur te maken”, aldus Sven van Rijswijk.

Van 15 april tot en met 31 augustus werken er elke dag zes kunstenaars aan een paneel. Zij werken van 09.30 uur tot twee uur voor zonsondergang, ieder aan één van de 500 panelen. Op maandag en dinsdag wordt er niet gewerkt, maar kan het kunstwerk wel bekeken worden. Van 1 september tot en met 1 oktober is het volledige kunstwerk nog een volle maand te bewonderen.

Over Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Het is een recreatiegebied en groene uitloop voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Arnhem-Zuid, Bemmel, Elst, Huissen en Nijmegen-Noord wat zich de komende jaren verder ontwikkeld op de thema’s natuur, landbouw, food, sport, erfgoed én kunst. Meer informatie is te vinden op www.parklingezegen.nl

www.thecolorfieldperformance.nl

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=9eGKzOdghU0

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden