Biothlon Battle 2021 start vanuit eigen huis

Arnhem - De vijfde editie van de Biothlon vindt digitaal plaats. De inschrijving voor het hardloopfestijn is inmiddels geopend op biothlon.nl.

Deelnemers leggen tussen 21 mei en 3 juni een afstand van 5 of 10 kilometer af en registreren hun tijd met een app. Ze strijden om drie awards. Met het sportieve evenement halen de deelnemers (individuele lopers, vriendenclubs, gezinnen, bedrijventeams) geld op voor het Bio Vakantieoord; het aangepaste vakantiepark in Arnhem voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

 Iedereen kan meedoen

De organisatie moedigt ook mensen met een beperking aan om mee te doen. Op het Bio Vakantieoord staan twee becasines klaar (een soort draagstoelen met grote banden en houten verlengstukken) en is een route van 1,5 kilometer uitgezet.

Awards

De deelnemers strijden deze editie om 3 awards. Naast de snelste tijd worden ook de acties met de meeste likes en het hoogste sponsorbedrag beloond. Acteur Leendert de Ridder, Gaming Influencer Joost Bouhof en oud-topatlete Nelli Cooman coachen de deelnemers om de prijzen in de wacht te slepen.

Op 5 juni worden de awards - digitaal - uitgereikt. De awards zijn een knipoog naar de historie van het Bio Vakantieoord, dat in 1927 is opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond.

Ieder gehandicapt kind verdient een fijne vakantie

De opbrengst van de Biothlon draagt bij aan de toegankelijkheid van het Bio Vakantieoord. Jaarlijks brengen er ongeveer 1750 gezinnen hun vakantie door. Het park heeft 17 volledig aangepaste vakantiebungalows en is het hele jaar geopend. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig en het heeft aanvullende voorzieningen zoals een aangepast zwembad, een manege, een bioscoop, snoezelruimten en een speelpark. Het Bio Vakantieoord is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven.

Zowel particulieren, bedrijven en verenigingen kunnen deelnemen aan de Biothlon Battle 2021. Daarnaast kan iedere deelnemer zich laten sponsoren door collega’s, vrienden en familie.

Inschrijven

Individuen en bedrijventeams schrijven zich in via www.biothlon.nl

Deelnemers kunnen een gratis sponsorpagina aanmaken via www.biothlon.kentaa.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden